A+ R A-

Izabrano novo rukovodstvo Foruma mladih SDP-a BiH Gradačac

U subotu,  05.decembra 2015.godine,  u kancelariji SDP-a Gradačac održana je Izvještajno-izborna konferencija Foruma mladih SDP-a BiH OO Gradačac.

Konferenciji je prisustvovalo 25 delegata iz svih osnovnih organizacija. Na istoj  je izabran novi predsjednik i 15 članova novog presjednistva. Novoizabrani predsjednik Foruma mladih je Dr. Aron Mulahalilovic.


Dosadašnji predsjednik Foruma mladih, gospodin Edin Hećimović, je poželio sretan rad novom predsjedniku, uz kratak govor:
„Forum mladih  SDP-a Gradačac postavio je nekoliko primarnih ciljeva Foruma za rad u proteklom periodu. Najveći akcenat postavio je na to da forum mladih ne bude samo radna snaga, kao što je to slučaj kod većine ostalih političkih  opcija, u smislu da omladina bude aktivna samo za izbore, da se koriste za lijepljenje plakata, nosanje promidžbenog materijala i ostalog, nego da se kapacitet, znanje i vještine mladih iskoriste i na mnoge druge stvari. Kada govorimo o ''tim'' drugim stvarima prije svega moramo pomenuti ulogu Foruma mladih u samom odlučivanju unutar partije, ulogu  mladih na stavaranju novih ideja koje bi doprinijele poboljšanju rada partije, učestvovanje mladih u izborima rukovodstva partije, kao i mnoge druge važne uloge koje se tiču ne samo partije nego i napretka  opštine Gradačac. Iako to u početku nije bilo tako jednostavno, u toku proteklog perioda naš tim je to, naravno uz pomoć svih članica i članova, uspio uglavnom ostvariti. Pored ovog cilja koji je postavljen kao primarni, težilo se i tome da se poveća brojnost članova foruma kako bi što više mladih učestvovalo u raznim zanimljivim aktivnostima, kako radnim tako i edukacionim“.


Na samom kraju Konferencije, obratio se i novoizabrani predsjednik Dr. Aron Mulahalilović koji se zahvalio prisutnima na izdvojenom vremnu i njegovom izboru za novog predsjednika:
„Truditi ću se da ispunim standarde kvaliteta koje je postavio prethodni predsjednik, a nadam se da ću biti i bolji. Oko sebe vidim jednu jako spremnu i dobru ekipu koja mora biti neumorno svjetlo i zvijezda vodilja današnjoj omladini koja je izgubljena u sistemu obrnutih vrijednosti. Od vas očekujem da radite zajedno samnom rame uz rame i da mi ukažete na sve potencijalne greške i propuste bez ustručavanja“, kazao je između ostalog Dr. Aron Mulahalilović.
(Služba za inforimsanje SDP-a BiH Gradačac)